Quote

Pozdravljeni!

Danes imamo z nami posebnega gosta iz obmorskega mesteca Piran, gospodično Tiso.

Mirador : ‘Pozdravljena Tisa!’

Tisa: ‘Ojla! Kaj dogaja?’

Mirador : ‘Mi smo super, pa ti?’

T: ‘Malce utrujena, drugače pa fenomenalno :)’

M: ‘ Bi se nam mogoče malo predstavila preden nadaljujemo z vprašanji?’

T: ‘Ja, itak. Sem Tisa z nekim avstrijskim priimkom Nussdorfer ali nekaj takega. Ne vem kje ljudje v 21. stoletju najdejo tak zakompliciran priimek ampak ok…

Živim v Piranu, kar je bila moja želja od otroštva in seveda imam iz stanovanja skoraj iz vsakega kota pogled na piranski zaliv. Zakon je, ko lahko zjutraj gledam sončni vzhod med hrustanjem slastnega Pedigree –ja ali kar si zaželim seveda! To sem od nekdaj sanjala in sem s svojim trudom do tega tudi kmalu prišla. Sebe štejem kot zelo uspešno poslovno psico (da sem psica pravijo ljudje, ampak kaj oni vedo…sicer jih potrebujem, da mi strežejo, saj moji vrstniki tega zaenkrat še niso sposobni – tačke in to… ).

Že zelo zgodaj sem dosegla svojo vizijo, upokojila sem se kmalu, živim v svojem sanjskem stanovanju z osebno služkinjo Lili, ne skrbim glede denarja in hrane – sem našla druge za to – ter uživam življenje in predvsem delam kar hočem, vstanem kadar hočem, spim lahko na treh različnih posteljah ali na kavču (da ne pozabim, vse destinacije imajo pogled na morje), trikrat na dan peljem Lili na sprehod, sem najlepša v svojem okolišu in daleč naokrog (poglejte na slikci), kar mi dokazujete tudi vi, ljudje, ker me skoraj vsi začnete božat, ko me vidite. Mater, res ste čudni vi ljudje, mi psi se povohamo in če ni to to, greš naprej…ne izgubljamo časa s pogovori o službi, stroških, novih cestah ali znakih, kdo hodi s kom in z najbolj bedno stvarjo, ki je postala del vašega vsakega dneva – politiko.

Da razčistim že enkrat z vami ljudmi! Politiki (večina od njih) niso nikoli prijeli v roko kladiva, zamenjali žarnice, pomili posodo, vzeli naročila v lokalu. Tej gospodje so večino časa žulili stolice na univerzah in lepili žvečilke pod njih in vi sedaj od njih pričakujete, da bodo z sedem oz. osemmestnimi številkami denarja, ki ga po nekem pravilu vzamejo vsak mesec od vaše plače, pa znali narediti kaj koristnega oz. rešili ekonomijo, ali karkoli že je ta beseda? Žal vam moram povedati, da so gospodje pravi mojstri o zapravljanju vašega denarja za neuporabne in neproduktivne stvari, kot so financiranje odvisnikov od alkohola ali drugih ‘zelišč’, ki izvirajo iz tretjega sveta..ali pa stolp, ki vedno gre izven budgeta…no pa seveda kakšen procent od tega ponesreči zbeži pod okrilje kakšne korporacije na Kajmanskih otokih!

Ampak dovolj o tem, zdej sem že jaz padla pod vpliv teh bitij, ki hodijo po dveh nogah in se imajo za najbolj napredna živa bitja…ahhh!

Povem vam je lažje hoditi po štirih…predvsem pa hitreje…’

M: ‘Si se pa prav razjezila?!’

T: ‘Ne! Samo včasih vas je res težko razumeti, ker se ukvarjate z nepomembnimi stvarmi, namesto da bi poskrbeli kako bo vam in vašim najdražjim boljše.

Da ne bo pomote, nasploh se z ljudmi kar dobro razumem, ker je vedno po moje…če pa ni, pokažem malo zobe in z, z, z…kako je že ta beseda?’

M: ‘Zarenčiš?’

T: ‘Ja, to bo to! In je vse super!’

M: ‘Aha. Bi delila z nami še kakšne nasvete o motivaciji in ali je možno priti do tega kar si v življenju želiš? Mi temu pravimo SANJE!’

T: ‘To je ena izmed najboljših tem! Woof, Woof (miganje z repom).

Prvo kot prvo, vse prevečkrat slišim, da ljudje mislijo, da motivacija ne zdrži dolgo časa!…kar je absolutno res! Kaj pa tuširanje? Tudi ne! Zato se pa moraš motivirati vsak dan! Vedno bulite v tisto ogledalo in si predstavljate kako ste lepi…kaj se ne bi mogoče zraven še vprašali, če bi to kar boste danes ali ste včeraj počeli, radi delali celo življenje?

Če je odgovor NE več dni zaporedoma, je čas, da nekaj spremenite!

Pa da ne bom kradla avtorskih pravic…ta je bila od Steve Jobsa…sej bom zraven priložila še video da si ga lahko ogledate…moj najboljši! NIHČE DRUG NE BO NIČESAR NAMESTO TEBE SPREMENIL, SAMO TISTI, KI GA ZJUTRAJ V ŠPEGLU VIDIŠ LAHKO!

Niti  LDS ali SLS, šef, prijatelj, mamica, tati ali motivator…on(a) ti predstavi kako razmišljati, da boš bolj uspešen! Ni dovolj sedenje na seminarju tri ure in misliti, da bo v trenutku vse drugače, boljše?! Na tvojih ramenih je vse oz. to kar imate vi ob glavi?!

Tukaj je en primer: vzamemo politika npr. Radi bi, da določena oseba v državnem zboru (politik) reši vaše finančne težave…to je enako, kot da pričakuješ od njega, da bo šel v fitness in boš ti čez nekaj mesecev izklesan hodil naokoli?! Sicer to je zame samoumevno, ampak večini vam, dvonožnim sesalcem, kljub takšni tehnologiji in napredku ni jasno…pol pa jaz slišim pasje življenje…woof, woof!

Jaz že ne bom dobila raka ali te živali, ki hodi po vašem telesu zaradi stresa!

Tako da življenje vzamite v svoje tace…pardon, roke…in naredite nekaj iz sebe.

Zapomnite si, da ste vi tisti, ki lahko svoje življenje spremenite na bolje ne tisti, ki se dušijo z  nepraktično vrvjo okoli vrata…Krizantemo, ne?

M: ‘Kravato misliš?’

T: ‘Aja, kravato. Kaj je krizantema?’

M: ‘Roža!’

T: ‘Kakorkoli že!

Še nekaj…nehajte se že primerjati z drugimi npr. glej kakšen avto ima, hudo službo, hodi na počitnice na Mauricius, pa krokodilček na majici – bedarija plačati za majico 100€, ki je tako in tako narejena v isti tovarni v Indoneziji, kot tista v sosednji trgovini za 5€…ampak seveda, ni to prvi primer vaše neumnosti. Če vas npr. srčno razveseljuje potovati in ležati v viseči mreži z najnovejšo knjigo Stephena Kinga…zakaj hrepenite po hudem avtu pa rolexu in tako dalje?

To niste vi in boste še bolj nesrečni, ko boste to imeli, če si tega resnićno ne želite.

Ampak seveda, če si želite avto, ki gre 536,99 km/h s to željo ni čisto nič narobe.

M: ‘Tisa oprosti, ampak trenutno je najhitrejši avto 407 km/h.’

T: ‘OK, OK! Vi ljudje itak nikoli ne dojamete bistva in iščete napake, ki so nepomembne pri tem o čemer govorimo…grrrrr!

V glavnem ne glejte svoje prijateljice kakšnega hudega, nabildanega tipa imajo in še z hudim športnim avtom za povrh, če je vse kar si resnično želite ob sebi oseba, s katero bi se lahko noč in dan pogovarjali o umetnosti, glasbi, arhitekturi, politiki ne, ekonomiji ali čemurkoli že…

NAJDITE SE IN TEMU SLEDITE…

Pa saj poznate tisti človeški pregovor…prvo pred svojim tepihom… (pa ne ljubavnim, da ne bo pomote)…Poslušajtre svoje srce in intuicijo…to kar vas osrečuje…saj se vednarle ne želite pri svojih 50h zjutraj pogledati v ogledalo in spoznati, da živite življenje svoje mame ali prijateljice, namesto svojega…ŽIVLJENJE JE PREKRATKO za to, tudi pasje vsekakor!

In čeprav nekateri čudaki pravijo, da obstaja posmrtno življenje oz. to ko te pokopajo… VREDNO JE ŽIVETI TUDI SAMO TEGA; KI GA SEDAJ ŽIVITE, NA POLNO in pika…

Verjetno imate že tiste misli v glavi kot ponavadi…kaj pa pes ve ne (kaj pa on ve)? Ne rabite mene poslušati, čeprav vem, da sem zelo ”brihtna”,… poslušajte ta primer:

150 let nazaj si ni nihče predstavljal, da bomo danes lahko leteli v 800 in več sedežnem letalu…ali po moje železni ptici, ki leti brez da premika krila in dostikrat lajam na njo ker je tako čudna. Vendar se je vse začelo v mislih bratov Wright…pa, da vas prekinem preden začnete s svojimi izgovori…ja je imel talent, je imel bogate starše pa je imel čas, imel je srečo, itd.

Imela sta VIZIJO…tako kot jo je imel 40 let nazaj ustanovitelj te odgrižnjene jabolke!’

M: ‘Apple?’

T: ‘Ja, jabolka ja! Sicer meni ni preveč všeč, ker so tipke premajhne za moje tačke, kaj šele touch screen, woof, woof, čista polomija zame!

Malo sem zašla, kje sem ostala?’

M: ‘Pri bratih Wright!’

T: ‘Točno! Tudi onadva sta bila obkrožena z ljudmi, kot ste danes…to je nemogoče, to ne moreš, ti si nor, kaj si iz lune padu ali pa kaj misliš da si Einstein – no takrat je bil verjetno v modi Da Vinci ali Aristotel…pa sta se zanašala na svoj notranji glas in STRAST…DA BOSTA ENKRAT LETELA, KOT PTICE.

In sta poizkušala, in poizkušala…po tisočih padcih in polomljenih rokah, jima je vendarle uspelo…in bi se brez njiju mogoče še danes peljali z avtom do Tajske in nazaj na dopust?!

Vse je nemogoče, dokler ne dokažeš nasprotno in čez čas postane samoumevno…kot recimo Applove tablice.

Tudi jaz sem začela iz nule in poglej me zdej, živim tako kot hočem…ŽIVLJENJE JE RES LEPO, ŠE POSEBEJ KO SONCE SIJE…woof, woof!

Zdaj pa grem, peljem mojega človeka na sprehod!’

M: ‘Ej Tisa kam greš? Kdaj se vidimo naslednjič?’

T: ‘Ko bom pač imela čas, jaz delam kar hočem in se ne oziram na tuja mnenja! Čao!’

M: ‘Povej vsaj še nekaj za konec za naše bralce!’

T: ‘Naj bo: ŽIVLJENJE TI BO PLAČALO CENO ZA KATERO BOŠ VPRAŠAL!

Z drugimi besedami: vse kar si zastaviš v življenju lahko dosežeš, vendar traja in moraš vztrajati…je tudi težko…nič ne pride čez noč in tako je prav – ko prideš do tja, si veliko bolj zadovoljen…vam zagotavljam!

Zdaj pa dovolj…nimam več časa!

Delajte to kar vas osrečuje, dlje kot odlašate slabše je in huje bo kasneje…ne poslušajte tistih ”obratnih red bullov”, ki vam jemljejo energijo, namesto dajajo! Čas teče in je zelo neusmiljen prijatelj…’

M: ‘Pa je šla….no, hvala Tisa za tvoje modrosti, veseli smo, da si prispevala k Miradorju – uhh, nismo še povedali kaj pomeni Mirador?!’

T: ‘woof, woof, v španščini vidik oz. stališče!’

M: ‘Mater, Tisa strašiš…sedaj pa bomo res zaključili, da ne krademo vašega dragocenega časa, ki ga boste porabili za razmišljanje o temu kaj vas res osrečuje!

Ime je špansko, ker se pač lepše sliši in kot je že povedala poliglot Tisa – vedno znova preseneča s svojimi sposobnostmi – pomeni vidik oz. stališče…to kar je Miradorjev cilj: A NEW WAY OF THINKING!

Se vidimo naslednjič…’

Kdo je Tisa: Tisa je naš kuža in je zelo posebna (kot ste verjetno že opazili?), svojeglava, ampak zelo pametna…tako da upamo, da si bo še kdaj vzela delček svojega dragocenega čas za nas.

Večinoma časa govori svoj pasji jezik, vendar včasih popusti in se je z njo zelo lepo pogovarjati…s španščino pa je še nas presenetila!

PRAVIJO DA PSI NE LAŽEJO 🙂

… pa še nekaj, kar vam je obljubila…

VAM JE BLOG VŠEČ??? DELITE GA ŠE Z DRUGIMI!

Motivacija – INTERVJU S TISO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s