DOBRODOŠLI

 

Namen novoustvarjenega bloga je bralcem predstaviti alternativni / drugačni / kritični / pogled na svet in oblikovanje lastnega mnenja o različnih stvareh.

Teme bloga bodo bile splošne: od zdravja, motivacije, izobraževanja, narave, osebne izkušnje, finance oziroma karkoli.

Vseboval bo članke gostujočih blogerjev kajti cilj novega bloga je:

VSAK VAM LAHKO V ŽIVLJENJU PREDSTAVI NEKAJ NOVEGA, BODISI VISOKO IZOBRAŽEN DOKTOR Z ŠTIRIMI UNIVERZAMI, BODISI BREZDOMEC – ZATO NE PODCENJUJTE, RAJŠI SE KAJ VEČ NAUČITE!

OPOZORILO:

V blogih so predstavljena avtorjeva mnenja

Nekatere teme bodo lahko sprožile kognitivno disonanco (beri na koncu) in le sami se boste odločili ali sprejeti drugačno mišlenje ali ne.

Velikokrat je v življenju težko nekaj predstaviti, še posebno mnenja, ki se močno razlikujejo od ustaljenih načel.

Zato menimo da je splet najboljše orodje za svobodno izražanje, saj so na televiziji ali v časopisih večinoma objavljena mnenja določenih posameznikov in ljudje jim včasih zaradi njihove izobrazbe in ‘profesionalnosti’ kar brez premisleka verjamemo na besedo – tako pač to je in tako je prav!?

Verjetno bodo gostujoči blogi / objave tudi v angleščini – katere bo večina bralcev razumela, nekaj pa jih bomo poizkusili tudi prevesti.

KOMENTARJI IN ARGUMENTI VEČ KOT DOBRODOŠLI.

Tudi če se na koncu branja ne strinjate z avtorjem, ima vsak pravico do svojega mnenja in če se opogumite ter v word izlijete svoje misli (včasih je za to potreben kar velik pogum) , jih bomo z veseljem objavili…če le ne bodo vsebovale eksplicitne vsebine J!

Vendar tudi če ste 100% prepričani v določeno stvar je vredno poslušati druge, ker nikoli ne veš kaj vse se še lahko naučiš.

Vabljeni k branju in upamo, da vam bo blog v vrednost!

p.s. kognitivna disonanca je nelagodje ki nastane zaradi nasprotujočih (konfliktnih) si spoznanj (idej, vrednosti, načel,…)

npr. želja po kajenju in vednost, da je kajenje škodljivo; oseba lahko poizkuša spremeniti svoje prepričanje, da posledice ne bodo kritične, ali se celo prepriča, da je kajenje kratkoročno zdravo!

OZ. NA KRATKO – SLEPITI SAMEGA SEBE IN NE SPREJETI RESNICE!

 

”STAY HUNGRY, STAY FOOLISH”

Steve Jobs

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s